Muž skončil kvůli obvinění z týrání ve vazbě. Je za tím spor o dům, tvrdí jeho partnerka

Nešťastná Daniela V. je bez přítele, na něhož soud uvalil vazbu. "Spolu jsme vycházeli dobře, dokud na něj jeho bývalá partnerka nepodala trestní oznámení pro trestný čin týrání. Byl vzat do vazby, kde čekal přes dva měsíce na psychologický posudek, který si nechala vypracovat policie. Ten týrání i zlobu ze strany obviněného vyvrátil. U oběti se zase nepotvrdily žádné traumatické zážitky ani jiné negativní pocity oběti z jednání obviněného," uvádí Daniela V., která svůj příběh sdělila TV Nova.

Po příznivém posudku s Jurajem podali státnímu zastupitelství návrh na propuštění z vazby, který měla státní zástupkyně akceptovat a muže z vazby propustit. Najednou však byla věc překvalifikována na trestný čin nebezpečného vyhrožování.

U Krajského soudu v Trnavě, který případ řeší, se TN.cz věc nepodařilo ověřit s tím, že se k záležitostem fyzických osob nevyjadřuje a informuje pouze o konkrétních soudních jednáních.

[chooze:article;value:517892]

Z týrání je nebezpečné vyhrožování

Jurajova expřítelkyně Martina P. podle jeho současné partnerky Daniely V. ale vyšetřovateli řekla, že expartner jí nevyhrožoval.

"Přestože je Juraj od počátku obviněn z týrání a nebyl s tím spojen žádný trestný čin, najednou si Martina P. vymyslela nebezpečné vyhrožování, jen aby ho nemuseli propustit a zaplatit mu odškodné. Na Slovensku se děje těžká nespravedlnost, jsem zoufalá a prosím vás o pomoc," uvedla zdrcená Daniela V.

Podle Jurajova právníka Martina Hurtiše hrozí muži roky vězení. "Za závažný trestný čin – zločin týrání blízké a svěřené – mu hrozilo odnětí svobody sedm až dvanáct let. Nyní po skoro třech měsících, co strávil ve vazbě, nám oznámili změnu právní kvalifikace na nebezpečné vyhrožování, kde je trestní sazba šest měsíců až tři roky," vysvětluje Hurtiš.

[chooze:article;value:467148]

"Proč se o to zajímáte?"

Redakci TN.cz se podařilo kontaktovat i mužovu dřívější partnerku Martinu P. Možnosti uvést, jak vypadá její verze příběhu, ale nevyužila. "Nebudu na nic odpovídat, protože se vše ještě vyšetřuje. Nechala jsem si zjistit vaše telefonní číslo. Proč se česká televize zajímá o slovenský případ?" reagovala žena mimo jiné na dotaz TN.cz s tím, že jí zájem médií ze sousední země nepřipadá košer.

Daniela V. ale tvrdí, že se kvůli popisovanému případu obrátila i na slovenská média. "Oni o tom nechtějí mluvit. Jeden reportér, který měl nejdříve o kauzu zájem, práci následně zastavil s tím, že mu to zakázal jeho šéf," říká Daniela V.

Podle ní může mít vliv na konání Martiny P. nevypořádaný majetek s Jurajem B. "Jde o dům, který můj přítel postavil za své peníze na pozemku své bývalé přítelkyně v domnění, že tam budou rádi jako rodina s dětmi. Když se jí však odcizil, přestože jí aktivně pomáhal s uzdravením z rakoviny v podobě vyhledání nejlepších lékařů a nejlepší dostupné léčby, a chtěl být uveden jako spoluvlastník nemovitosti, začal z její strany teror, který vyústil ve vykonstruované zneužívání, což potvrzuje i vyjádření psychologa v psychologickém posudku," uzavřela Daniela V.

Muž zveřejnil nahé fotky své bývalé partnerky. Ta vysoudila desítky miliard (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.