Muž v Brně usnul na záchodě. Přivolaní strážníci zjistili, že je celostátně hledaný

K neobvyklému případu byli v úterý přivolaní brněnští strážníci. Na toaletách polikliniky v centru města totiž usnul muž. Pozorná žena si všimla toho, že v kabince zůstává nezvykle dlouho. Na její opakované naléhání, aby odešel, muž nereagoval. Začala proto mít obavy o jeho zdraví a pro jistotu kontaktovala hlídku městské policie.

Strážníci už byli úspěšnější a na jejich výzvu muž kabinku opustil. "Strážníci se snažili zjistit, jestli se muži zdravotně nepřitížilo a z jakého důvodu odmítal opustit prostor toalety. Dotyčný s nimi klidně komunikoval, spolupracoval a sdělil jim, že zde pouze usnul," uvedla TN.cz mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

[chooze:article;value:477274]

​Hlídka ho pak vyzvala, aby prokázal svoji totožnost. Muž jim dobrovolně vydal doklady. Při jejich kontrole policisté zjistili, že je celostátně hledaný. "Strážníci jeho jméno nalezli v databázi hledaných osob. Proto ho předali přivolaným kolegům ze státní policie k dalšímu šetření," řekla Skřivánková.

Podobná situace se v Brně přitom odehrála i před dvěma týdny. Toaletářka z veřejných záchodků tehdy policii nahlásila spícího muže, kterého se jí nedařilo dostat z kabinky. Strážníci muže probudili a ten mohl v klidu odejít. "Když jde o veřejné záchodky, tak se na nás občas jejich personál obrací s podobnými stížnostmi. Ale není žádným pravidlem, že by strážníci v Brně budili lidi na záchodě," uzavřela Skřivánková. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.