Muž v České Lípě se hodně ztrapnil. Před placením parkovného ujížděl po chodníku

Drahota zřejmě tvrdě dopadla na majitele červeného vytuněného bavoráka, kterého si odstavil na hlídané parkoviště u prodejny potravin na Purkyněho ulici v České Lípě. V pondělí kolem 9:00 se rozhodl, že si své dopolední poježdění nenechá znechutit poplatky za parkování.

V severozápadní části parkoviště se nachází vstup pro pěší po chodníku. Ten je ovšem před průjezdem chráněný většími kameny. Majitel červeného bavoráka ovšem zábranu nepojal jako překážku, ale spíše jako příležitost.

[chooze:article;value:487945]

​Svůj vůz zaparkoval poblíž vstupu na chodník a nechal promluvit své svalstvo. Zatímco si na kamenech vydobýval cestu na svobodu, vše bylo pečlivě zachyceno na kameru, která měla díky svému umístění přímý výhled na celé snažení k placení neochotného řidiče. 

Že se na chodník se svým červeným žihadlem nevejde nebo že po něm chodí lidé, jak je vidět i ze záznamu, se příliš zatěžovat nenechal a zamířil na nejbližší silnici. Svůj triumf nad nepřízní osudu a hrozbou útraty nakonec ještě oslavil okázalým průjezdem zatáčky smykem.

"Někdy nám zůstává rozum stát nad tím, co lidi napadne. Každopádně se jedná o přestupek, za což je postižitelný příkazem na místě do 2 000 korun," uvedli k případu českolipští strážníci, kteří záběry zveřejnili na sociálních sítích.

Řidič červeného vozu je patrně mezi svými spoluobčany známou figurkou. "Tohle je magor! Bydlí kousek od Lidlu, takže určitě neztratil lístek od parkování. Když už najde místo u baráku, stoupne si tak, že blokuje dvě místa. Je mu to jedno," napsala komentář k videu paní Martina.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.