Muž v Liberci vypadl ze třetího patra. Pád ztlumila zaparkovaná dodávka

Byla neděle, sedm hodin ráno. Muž se ve třetím patře činžovního domu v Liberci vyklonil z okna tak nešťastně, že neudržel rovnováhu a vypadl. Podle svědků letěl 12 metrů a dopadl na střechu dodávky. Ta následky pádu ztlumila.

"Všichni říkají, že to auto mu zachránilo život. Prostě pomohlo. Záchranka odvezla toho chlapa, který vypadl z okna. Kdyby tam auto nebylo, tak všichni, kteří byli svědky, řekli, že už by bylo po něm a nepřežil by. Ale říkali, že je v hodně těžkém stavu," popsal majitel dodávky Viktor Dimidovič.

[chooze:article;value:500195]

První pomoc na místě muži poskytla prodavačka z nedalekého obchodu, která také zavolala záchranáře. "Jsem z toho úplně otřesená. Je štěstí, že spadl na to auto," řekla jedna ze svědkyň.

"Na místě jsme zasahovali. Muž byl při vědomí, s posádkou komunikoval a se středně těžkým poraněním jsme ho převezli k dalšímu ošetření do liberecké nemocnice," informoval mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Případ prošetřuje policie. "Mohu potvrdit, že v současné době prověřujeme okolnosti pádu 43letého muže ze třetího patra obytného domu na střechu vozu," doplnila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.