Muž v Mostě bodl dítě nožem do krku. Hrozí mu až 20 let za mřížemi

V květnu loňského roku se měl obžalovaný zastávat své partnerky, kterou podle něj slovně i fyzicky napadal bývalý manžel. Došlo to až tak daleko, že vytáhl nůž a na soka zaútočil. Jenže ten měl v náručí čtyřletého syna.

"Ten výpad pan obžalovaný vedl proti tělu dospělého, bohužel zasáhl zároveň dítě, které měl poškozený v ruce. Zasáhl ho do krku," uvedla krajská státní zástupkyně v Ústí nad Labem Klára Kubátová.

Chlapec zemřel o pár minut později, a to stále ještě na místě incidentu, jen chvíli po příjezdu záchranářů. Podle lékařů už ho nešlo zachránit. 

[chooze:article;value:543629]

​Obžalovaný u soudu odmítl vypovídat, smrti chlapce litoval. "Frankieho jsem měl moc rád, nikdy bych mu neublížil, je mi moc líto, co se přihodilo. Přijímám trest za malého," řekl muž.

"Byla podána obžaloba pro tři trestné činy, pokus trestného činu vraždy, usmrcení z nedbalosti a nebezpečné vyhrožování se zbraní," upřesnila státní zástupkyně Kubátová.

Podle obhájce byli všichni aktéři pod vlivem drog. "Ten starší, otec dítěte, napadal matku toho dítěte a náš klient jí bránil," sdělil obhájce obžalovaného Daniel Volák.

Státní zástupkyně obžalovanému navrhuje 16 let vězení. Podle trestního řádu muži hrozí až 20 let za mřížemi. Podle státní zástupkyně nešlo o afekt, ale obžalovaný prý jednal s rozmyslem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.