Muž v oktávce srazil holčičku (10). Zraněnou ji odvezl do školy a ujel

"Dnes v 7:40 hodin v Napajedlích na přechodu pro chodce srazil neznámý řidič pravděpodobně vozidla Škoda Octavia bílé barvy nezletilou dívku," potvrdila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Nehodu neoznámil na policii. Ačkoli dívka byla zraněná, nezavolal ani záchranáře. Holčičku odvezl do školy a ujel. "Zanedlouho přivolali záchranáře pedagogové školy a dívka skončila se zraněním v nemocnici," sdělila Kozumplíková.

[chooze:article;value:529564]

"Pátráme po řidiči vozidla, který dívku srazil a následně odvezl do školy. Jedná se o muže ve věku mezi 40 a 50 lety, který jel pravděpodobně ve vozidle Škoda Octavia III. řady bílé barvy," uvedla policejní mluvčí. Policisté hledají také svědky, kteří by mohli vše mít například natočené na palubní kameře nebo nehodu viděli na vlastní oči. "Ozvěte se prosím na linku tísňového volání policie," vyzvala Kozumplíková.

"Má odřeniny pusy, dělali jí vyšetření lícních kostí a další vyšetření, aby vyloučili poškození mozku, protože utrpěla náraz a tam se nikdy neví, kdy se co projeví," řekl TN.cz strýc děvčete.

"Utrpěla šok, on ji posbíral, na něco se jí zeptal, naložil ji do auta, zavezl ji před školu a ona byla pořád v šoku. Byla taková nepřítomná," popsal strýc nehodu. "Nejsou tam žádné zlomeniny nebo něco podobného, takže my jsme šťastní v zásadě," doplnil. Dívku podle něj řidič srazil na přechodu u domu její rodiny.

[chooze:article;value:523309]

"Jestli ji odvezl jenom do školy, úplně nechápu, co tím sledoval, řidič je povinen, pokud k něčemu takovému dojde, kontaktovat Policii České republiky, poskytnout první pomoc, pokud je to zapotřebí, minimálně volat záchranku, zabezpečit, aby dítě bylo prohlédnuto třeba lékařem, protože tam mohou být skrytá zranění," upozornila advokátka advokátka Dagmar Raupachová.

"Tím, že to bylo na přechodu, rozšíří se to určitě i dál, než je neposkytnutí pomoci," míní. "Jestliže tam došlo k ublížení na zdraví, bude se to pohybovat v trestněprávní rovině," dodala. Řidiči tak může hrozit i vězení. 

Holčičku cestou do školy srazilo auto. Do nemocnice ji přepravil vrtulník (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.