Muž v Ostravě se měl pokusit znásilnit dvě ženy. Hrozí mu až 5 let za mřížemi

Jela tramvají v centru Ostravy a netušila, že si ji vyhlédl sexuální zvrhlík. Čtyřicetiletá žena se na něj údajně usmála. V tu chvíli ji začal pronásledovat. Když vystoupila z tramvaje, šel za ní až do domu. 

Na chodbě paneláku se na ni vrhl. "Mně začal osahávat všechno, tak jsme křičela. On byl celý v takové šedém," popsala situaci poškozená. "Pachatel se zalekl, z místa utekl," sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.

O deset minut později si 37letý muž vyhlédl na autobusové zastávce další přibližně 40letou ženu. Opět ji začal osahávat. Opodál ale stál její manžel. S údajným násilníkem se popral a vše obratem nahlásil na policejní tísňovou linku 158.

[chooze:article;value:528692]

"Apelujeme na lidi, aby se neostýchali oznámit trestnou činnost na linku 158, díky takovým rychlým oznámením můžeme zadržet bezprostředně pachatele na místě," vyzvala Michalíková.

Zatímco předloni policisté v Česku během prvních devíti měsíců vyšetřovali 636 případů znásilnění, letos jich za stejnou dobu bylo o 113 víc. Policisté objasnili téměř každý druhý případ.

"Agresivita ve společnosti obecně narůstá a projevuje se to i v sexuální oblasti," vysvětlila klinická psycholožka Ludmila Mrkvicová. Za znásilnění hrozí v nejzazším případě až 18 let vězení. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.