Muž v Praze napadl pět žen a dvě děti. Zastavil ho zpěvák Michal Hrůza

[chooze:gallery;value:31124]

​Obyčejná procházka po Praze skončila pro pětici žen a dvě děti bolestivě. Nezávazně na sobě se totiž měly stát oběťmi 23letého muže, který je bezdůvodně napadl. Podle policie řádil ve Verdunské, Bubenečské a Raisově ulici. Dále pak na dětském hřišti na Puškinově náměstí. Skončil tak v psychiatrické léčebně. Kriminalisté stále zjišťují, proč se ke svému činu rozhodl.

"Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví, kdy v případě odsouzení hrozí pachateli až pět let vězení, jelikož byl čin spáchaný na dítěti mladším 15 let," dodal Daněk. Ženám navíc způsobil různá zranění, kvůli kterým je řada z nich v pracovní neschopnosti.

Kriminalisté navíc stále neznají totožnost jedné napadené dívenky. Je také možné, že muž zaútočil na více lidí. Pokud tedy znáte napadenou dívenku, nebo další napadené, ozvěte se na linku 158.

[chooze:article;value:493071]

Policisté s útočníkovým zadržením neměli moc práce. "Tohoto podezřelého na místě zadržel manžel jedné z poškozených a následně ho předal přivolaným strážníkům a policistům, kteří přijeli na místo," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Útočníkovo řádění zastavil zpěvák Michal Hrůza.

"Bylo to náhoda, že prostě vyjdete z baráku, ještě jsem měl malou dcerku s sebou, a najednou vidím bytost, kterou velmi dobře znám, jak se drží za obličej a brečí, že ji napadl nějaký týpek a že támhle běží. Logicky jsem pochopil, že nemůže utéct, když tady mlátí nevinné ženské a prý i děti, tak jsem ho dohonil, zalehl a čekal, až přijede policie," řekl ve čtvrtek Hrůza.

Po tom, co se mu ho podařilo zpacifikovat, prý na příjezd policie dlouho nečekal. "Vím, že už tam lidi volali policii, takže to byla fakt asi minuta," pokračoval zpěvák, který se do podobné situace dostal i v roce 2014. Tehdy napomenul mladíky, kteří se v Ostravě dostali do konfliktu kvůli dívce. Ti Hrůzu napadli a zpěvák nešťastně spadl temenem hlavy na dlažbu.

[chooze:article;value:498488]

Hrůza jejich útok přežil jen se štěstím. Osudným se mu málem stalo rozsáhlé krvácení do mozku, ale i přes nepříjemný zážitek neváhal pomoct. "Tentokrát se mi to stalo za bílého dne. Jestliže tam prostě vidíte ženské, které brečí, že je napadl nějaký člověk, tak je jasné, že je to nějaký divný týpek. Logicky jsem se za ním rozeběhl. To by asi udělal každý," řekl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.