Muž v pražském metru děsil lidi zbraní. Po rozruchu se později udal na policii

"Kolem šestnácté hodiny dosud neznámý muž vytasil krátkou střelnou zbraň, kterou měl do té doby skrytou za opaskem na zádech a zamířil do prostoru, kde v tu chvíli stála souprava metra. Po chvíli ji zase schoval a odešel pryč," popsal případ policejní mluvčí Jan Rybanský. Několik vyděšených pasažérů okamžitě volalo na linku 158.

Na místo tedy dorazilo několik hlídek se samopaly. Podezřelého však nenašly. "Následným prověřováním celé události kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je celý incident i muž vidět. A není sám. Společnost mu dělala žena, která v případu figuruje jako svědek, neboť není vyloučeno, že se oba znají," uvedl v neděli Rybanský.

[chooze:article;value:488146]

Po rozruchu, který případ způsobil, se dotyčný raději sám udal. “Nedlouho po zveřejnění pátrací relace se muž poznal v médiích a přišel se sám přihlásit na policejní služebnu ve středních Čechách,“ doplnil během neděle mluvčí Rybanský.

Strážci zákona ho převezli k výslechu na příslušné oddělení v Praze, kde by měl své chování vysvětlit. Případ byl prvotně kvalifikován jako výtržnictví. Pistole, kterou muž tasil, byla podle policistů plynová.

Po muži se zbraní pátraly desítky policistů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.