Muž v pražském metru děsil lidi zbraní. Policie hledá jeho i svědkyni

"Kriminalisté pátrají po totožnosti ženy a muže, který v pátek odpoledne manipuloval s krátkou střelnou zbraní na nástupiště metra Hradčanská," informoval v neděli policejní mluvčí Jan Rybanský. Policisté případ nyní objasňují. "V tuto chvíli je kvalifikován jako výtržnictví," uvedl k případu.

"Kolem šestnácté hodiny dosud neznámý muž vytasil krátkou střelnou zbraň, kterou měl do té doby skrytou za opaskem na zádech a zamířil do prostoru, kde v tu chvíli stála souprava metra. Po chvíli ji zase schoval a odešel pryč," popsal případ Rybanský. Několik vyděšených pasažérů okamžitě volalo na linku 158.

[chooze:article;value:488146]

Na místo tedy dorazilo několik těžkooděnců se samopaly. Podezřelého však nenašli. "Následným prověřováním celé události kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je celý incident i muž vidět. A není sám. Společnost mu dělala žena, která v případu figuruje jako svědek, neboť není vyloučeno, že se oba znají," poznamenal Rybanský.

Policie tak vyzvala lidi, kteří někoho z dvojice poznávají, aby zavolali na linku 158. "Kontaktovat tísňovou linku nebo se osobně dostavit na kteroukoli policejní služebnu může také svědkyně i podezřelý, který by mohl své zatím nevysvětlené chování policistům objasnit," doplnil Rybanský.

[chooze:gallery;value:30247]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.