Muž věřil konspiračním teoriím. S ženou a pěti dětmi žili ozbrojení ve sklepě

Případ s nejasnými okolnostmi vyšetřují rakouští policisté. Vyděšení sousedé je přivolali do vesnice Orbitz k opuštěnému vinnému sklepu. Ozývaly se z něj totiž dětské hlasy. Na místo se podle deníku Daily Mail vydali sociální pracovníci, kteří ale odešli s nepořízenou, protože je napadl 54letý otec, jenž ve sklepě přebýval se svou 40letou ženou a šesti dětmi ve věku od sedmi měsíců do pěti let.

Rodina pravděpodobně žila ve sklepě několik měsíců a vybavila ho dveřmi, okny, vodou, elektřinou a bezpečnostními kamerami. Po návštěvě sociálních pracovníků se v budově zabarikádovali. Když do sklepa vtrhla policie, našla šest dětí a několik zbraní.

Děti podle zjištění webu The Telegraph nebyly držené násilím, nebyly zanedbané ani zneužívané. Podle rodičů se všechny narodily ve Velké Británii, kde muž pracoval. Dosud o nich nebyly nalezeny žádné oficiální záznamy.

[chooze:article;value:485262]

K životu v opuštěném sklepě se pravděpodobně rozhodl vlivem konspiračních teorií, kterým začal holdovat po začátku ruské invaze na Ukrajinu. Policisté navíc zjistili, že se otec hlásí k pravicové extremistické skupině Reichsbürger (Říšští občané). Ti věří, že německá říše z dob druhé světové války stále existuje. I přesto byl muž po dvou dnech propuštěn. Pro děti prý nepředstavoval žádné nebezpečí.

Místostarosta obce Erich Greil řekl, že muž koupil v oblasti až pět sklepů. Do každého z nich chtěl ubytovat jedno dítě. "Obzvláště obtěžující byly bezpečnostní kamery před sklepem. Jednou mi řekl, že má deset dětí a pro každé chce sklep," uvedl podle deníku Mirror Greil. Sklepy však nesmí být využívány k bydlení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.