Muž vyhrožoval prezidentovi a dalším politikům "kulkou do hlavy". Hledá ho policie

Prezidentu Petru Pavlovi, senátorce Miroslavě Němcové a dalším politikům měl vyhrožovat neznámý muž. Podle policie jim údajně zasílal výhružné dopisy. Těch bylo dokonce několik desítek.

"V jednom případě v dopise vulgárně urážel a vyhrožoval pobodáním nožem a posláním do plynu. V druhém případě opět za použití vulgarit vyhrožoval postavením ke zdi a kulkou do hlavy," sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

[chooze:article;value:525556]

​Policistům se podařilo zjistit, že podezřelý dopisy odeslal z Jihočeského kraje. Na kamerových záznamech dohledali muže, se kterým by v souvislosti s případem potřebovali mluvit. "Jestli ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158," uvedl Daněk.

"Různé typy vyhrožování provází celé mé politické působení. Svého času mi vyhrožovali například i tím, že si 'podají' mou maminku – byla po amputaci nohy na vozíčku. K aktuální věci jsem vázána mlčenlivostí. Mohu pouze sdělit, že brutalita výhrůžek dosáhla extrémní úrovně a cítím se v ohrožení. To jsem uvedla i na Policii ČR," sdělila TN.cz senátorka Němcová.

"V případě, kdy KPR nebo prezident republiky obdrží jakoukoliv výhružku, tak ji okamžitě řeší s Policií České republiky a Útvarem pro ochranu prezidenta ČR. Bezpečnost prezidenta je vždy adekvátně zajištěna," sdělila TN.cz Kancelář prezidenta republiky.

V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až tříletý pobyt za mřížemi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.