Muž vyhrožoval, že vystřílí úřad práce. Nelíbilo se mu vyřazení z evidence

Čtyřiapadesátiletý bezdomovec přišel v pondělí dopoledne na úřad práce na jednání a choval se slušně. Situace ovšem měla vyeskalovat tentýž den odpoledne. "Zjevně pod vlivem alkoholu zavolal stejné zaměstnankyni, která s ním dopoledne jednala, a začal ji urážet vulgárními výrazy," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Pracovnice muži měla sdělit, že si nepřeje, aby s ní takto mluvil, načež zavěsila. Muži to ale nedalo, a po pár minutách měl na úřad zavolat znovu. "Tentokrát už vyhrožoval vystřílením celé instituce," doplnila Kozumplíková. Žena proto podala trestní oznámení.

[chooze:article;value:559479]

Policisté muže zadrželi u jeho příbuzných. Vzhledem k tomu, že nadýchal 1,68 promile, byl převezen na záchytnou stanici v Kroměříži k vystřízlivění. Ve středu dopoledne jej pak policie obvinila z trestného činu nebezpečného vyhrožováni.

"K tomu, co je mu kladeno za vinu, se přiznal," sdělila policejní mluvčí. Dodala, že se jedná o recidivistu, který má v rejstříků pět záznamů a aktuálně je v podmínce. Nyní mu hrozí roční vězení.

Čech měl vyhrožovat bombami ve vlacích a zikou v bance. Našli ho v Kolumbii (03/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.