Muž vymyslel originální trik, jak neplatit v restauracích. Pokaždé uspěl

Unikátní způsob, jak ušetřit za účet v restauraci, vymyslel 50letý Litevec, který žije ve Španělsku. Než aby zaplatil za pohoštění, rozhodl se radši předstírat infarkt. S touto metodou slavil nějaký čas úspěch. Vyváznout bez zaplacení se mu údajně povedlo minimálně dvacetkrát, píše portál Daily Mail.

Muž, kterého média označují jako Aidase J., řádil ve městě Alicante. Soustředil se převážně na restaurace, kde servírují mořské plody a ruský bramborový salát. Právě na ně měl největší zálusk. Podle popisu obsluhy podvedených restaurací se Aidas choval "jako ruský turista", než odmítl zaplatit účet a následně předstíral zdravotní potíže.

[chooze:article;value:526212]

Jeho posledním cílem byla restaurace v historickém centru Alicante. Tam si Aidas objednal paellu s plody moře a dvě sklenky whiskey. Celková hodnota večeře činila podle portálu New York Post zhruba 860 korun.

Muž, kterému tamní podniky začaly přezdívat "El Gastrojeta", volně přeloženo jako nenasytná tlama, nejprve obsluze tvrdil, že si zapomněl peníze v hotelu a jde si je vyzvednout. Když ho ale číšníci nepustili, vytáhl osvědčený trik s infarktem.

Ani na to mu ale neskočili. Podle nich totiž jeho herecký výkon za moc nestál. "Byl velmi teatrální. Okázale předstíral mdloby a praštil sebou o zem," popsal portálu The Sun Aidasovo chování manažer restaurace.

[chooze:article;value:524223]

Španělská policie nakonec "El Gastrojeta" zadržela. Není to poprvé, co se ocitl v poutech, soud jej však vždy osvobodil, protože částka, o kterou restaurace připravil, nedosahovala trestné hranice. Odešel tak vždy nanejvýš s pokutou.

To se však může změnit. Několik restaurací se totiž dalo dohromady, aby proti postrachu podaly hromadnou žalobu. Pokud se jim podaří ho skutečně dostat před soud, hrozí "El Gastrojetovi" až dvouleté vězení.

Odmítl obsloužit zákazníka. Policisté poté majitele restaurace zpacifikovali:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.