Muž z Náchodska si měl objednat vraždu několika lidí. Hrozí mu výjimečný trest

Právě v těchto dnech královéhradečtí kriminalisté ukončili vyšetřování případu 58letého muže a obvinili ho ze dvou zločinů. Za březnovou přípravu vraždy známého a jeho rodiny mu hrozí až výjimečný trest. Motivem prý byly finanční neshody mezi oběma muži, které chtěl 58letý recidivista z Náchodska vyřešit pomocí nájemného vraha. Měl za úkol k domu oběti naskládat pneumatiky a ty pomocí čtyř kanystrů s hořlavinou zapálit.

Pokud by všichni v domě neuhořeli, nájemný vrah měl s nabitou zbraní čekat na místě a případně všechny postřílet. Příprava vraždy už byla ve velmi pokročilé fázi, muži už měli připravenou hořlavinu a také vyzkoušeli nanečisto funkčnost pistole.

[chooze:article;value:365793]

Těžko uvěřitelný případ má šťastný konec. Vykonavatel vražd byl totiž sám recidivista a kriminalisté ho shodou náhod vyslýchali kvůli krádežím. Při výslechu se muž ale přiznal i k objednané vraždě. Z nájemného vraha se tak stal korunní svědek a objednavatel skončil ve vazbě.

"Byly provedeny tři domovní prohlídky a jedna nebytových prostor, při kterých byly objevené zbraně. Ty byly zakopané na pozemku," uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Kriminalisté objevili čtyři nelegálně držené pistole i se střelivem a dalšími zakázanými komponenty a pak také například plynovou pistoli nebo kulomety, i když ty byly neschopné výstřelu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.