Muž z Pardubicka si měl stáhnout stovky filmů. Hrozí mu tvrdý trest

1 408 filmů muž podle vyšetřovatelů stáhnul a zpřístupnil ostatním. Policie případ otevřela už v roce 2021 a spis za pár let narostl do skutečně obřích rozměrů.

Policisté u obviněného udělali domovní prohlídku a našli nejrůznější výpočetní techniku, datové nosiče i záznamovou techniku. Kriminalisté muži kladou za vinu, že stahoval nekonečně gigabajty dat a filmy na úložištích zpřístupnil dalším lidem, kteří si je taky mohli volně stáhnout. Je velmi pravděpodobné, že to nedělal pro zisk, ale zcela zadarmo.

Jde ale o porušení autorského práva a velmi zarážející je i škoda, kterou způsobil. Je enormní a kriminalisté ji vyčíslili na 59 milionů korun. Podrobně se jí věnují znalecké posudky a výpočet je prý velmi složitý. Nejde jen o počet filmů, ale hraje také roli, kolik lidí snímky vidělo, aniž by museli do kina.

[chooze:article;value:466933]

​Podle policie se do částky také promítá, jak je stažené dílo dlouhé, rozhoduje i jeho stáří a v neposlední řadě i to, zda jde o českou nebo zahraniční produkci. Takto vysoká škoda je v posledních letech rekordní.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.