Muž z Pelhřimovska padělal vstupenky na hokej. Přišel si na víc než půl milionu

Smutek a rozčarování zažily letos už stovky fanoušků mířící na zápasy mistrovství světa v hokeji. Kvůli neplatným vstupenkám přišli totiž lidé o zážitek i o peníze. Policie nyní oznámila, že dopadla muže z Pelhřimovska, který měl některé na svědomí.

"Padělané vstupenky na MS v hokeji má na svědomí 34letý muž z Pelhřimovska," uvedla policie na síti X. Ve středu ho policisté zadrželi a obvinili z podvodu. "Zatím pěti poškozeným prodal padělky za 600 000 korun. Padělky mají stejný QR kód i čárový kód," dodala policie. Podvedených lidí bude podle policistů ještě mnohem více.

​​Jen za první čtyři dny totiž přijali policisté na kontaktním místě u pražské arény oznámení týkající se téměř 300 vstupenek. "Šlo o více než 270 falešných nebo opakovaně prodaných vstupenek s celkovou škodou za přibližně 600 tisíc korun," uvedla policie na síti X.

[chooze:article;value:554980]

Padělky hlásí i z Ostravy. "V Ostravě evidujeme prozatím 29 falešných vstupenek se škodou necelých 90 tisíc korun. Většinou se jednalo o lístky na zápasy týmu Slovenska," sdělila policie v úterý. 

Nejen hokej, falešné vstupenky se prodávají i na koncerty. Podívejte se, jak nenaletět (12/23):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.