Muž ze Zlínska doma skladoval arzenál zbraní a výbušnin. Hrozí mu až pět let

[chooze:gallery;value:31218]

Na případ upozornil kriminalisty výbuch přístavku rodinného domu, který se odehrál loni v květnu. "Iniciovaly ho výpary z nedovolené pálenice," informovala na webu policejní mluvčí Monika Kozumpliková.

Nikomu se tehdy nic nestalo, muže se totiž podařilo z objektu dostat včas. "Při ohledání místa činu našli policisté kromě mnoha kanystrů alkoholu také velké množství zbraní, střeliva a výbušnin, zejména dlouhé palné zbraně, munici a další pyrotechnické prostředky," doplnila mluvčí.

[chooze:article;value:491833]

Muže, který v přístavku rodinného domu bydlel, policisté následně zadrželi a převezli do policejní cely. "Zbraně a výbušniny, které na místě objevili, umístili do skladu zbraní a střeliva. Více než 500 litrů alkoholu a příslušenství k výrobě si převzali pracovníci celní správy," přiblížila Kozumpliková.

Kriminalisté obvinili 62letého muže z nedovoleného ozbrojování ve středu. "V případu bylo nutné zhotovit několik odborných vyjádření, která by vyjasnila původ zbraní a munice, jejich množství a bezpečnost. Na základě odborných vyjádření z kriminalistického ústavu, pyrotechnické služby a Českého úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva kriminalisté zjistili skutečnosti, na základě kterých muže obvinili z výše uvedeného trestného činu," dodala policejní mluvčí. 

Dotyčný navíc neměl zbrojní průkaz ani povolení. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému až pět let vězení.

Nečekaný úlovek. Policisté na zahradě našli zakopanou bednu plnou zbraní (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.