Muž získal 58 letenek zdarma. Využil jednoduchý trik a chce finanční náhradu

Právník Tyrone Barugh z Nového Zélandu se rozhodl využít mezery ve speciální nabídce společnosti Jetstar. Ta totiž k nákupu letenek nabízela zpáteční letenky zdarma. Zarezervoval si tak let z novozélandského Aucklandu do australského Sydney v přepočtu téměř za 6 000 korun. Zpáteční letenku získal v rámci akce zdarma. 

Následně zrušil rezervaci letenky, kterou zaplatil, a jako náhradu získal kredit na nákup další. Rezervace bezplatné letenky mu zůstala. Tímto způsobem si rezervoval celkem 58 letů. Letět ale neplánoval. Informoval o tom v pátek web news.com.au.

[chooze:article;value:555120]

​V rozhovoru pro australský web Crikey Barugh vysvětlil, že s nákupem letenky souvisí řada daní, včetně "poplatku za pohyb cestujících". V přepočtu se jedná o částku 1 375 korun. Tu vybírá australská vláda za odlet osoby z Austrálie do jiné země bez ohledu na to, zda se vrátí. Tuto daň, kterou za něj zaplatila letecká společnost, si chce nechat vrátit. Podle zákona má na její vrácení nárok on.

"Udělal jsem to. A co? Není nic nezákonného na tom rezervovat si 58 letů mezi Sydney a Aucklandem za 0 dolarů. Nyní žádám Jetstar o vrácení daní, ale mají s tím problém," uvedl Barugh na síti X. 

Na otázku, zda je celá pointa pouze komediální, Barugh Crikey odpověděl: "Šlo o to, abych si vyžádal vrácení poplatku za přesun cestujících. Nedělám tady fóry pro nic za nic".

Právník věc předal tribunálu Nového Zélandu pro řešení sporů. Podle news.com.au tvrdí, že kvůli kombinaci australské legislativy a zásad Jetstar má nárok na vrácení částky ve výši asi 4 500 australských dolarů, což je v přepočtu přes 68 tisíc korun.

"Vzhledem k tomu, že tuto záležitost projednává soud, nebudeme se k ní vyjadřovat," vzkázal mluvčí společnosti Jetstar.

Vojáky na letecké základně překvapil v dubnu aligátor. Z ranveje se mu nechtělo. Podívejte se na video jeho odchytu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.