Muž zkolaboval a na zastávce nechal tašku. Našli v ní šperky a obří balík peněz

[chooze:gallery;value:34930]

​Původně mělo jít o zásah, kterých mívají městští strážníci za den několik. Nakonec se z toho vyklubal nečekaný příběh. V Praze 6 jeli koncem minulého týdne prověřit oznámení o postarším muži, který se měl potácet na zastávce MHD Nádraží Podbaba a vypadal hodně zmateně.

"Poznávacím znamením měly být tři velké tašky. Po muži nebylo ani vidu, ani slechu, ale na další zastávce hlídka našla velkou sportovní tašku," popsala mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Irena Seifertová. Po otevření čekalo na strážníky obrovské překvapení, v tašce bylo už na první pohled velké množství peněz i peněženek.

[chooze:article;value:543971]

​"Hlídka státní policie na místě vyloučila, že by věci měly pocházet z trestné činnosti a případ tak ponechala k řešení strážníkům. Soupis všech věcí byl dlouhý a zajímavý. Skoro jako kdyby si někdo odnášel všechen majetek," upřesnila dále Seifertová.

Hotovost v korunách a eurech činila téměř 600 tisíc korun. "Dále byly v tašce šperky, léky na bolest kloubů, hodinky, drobná elektronika, slovníky, kožené peněženky či plastová svítilna. Odevzdat tašku do ztrát a nálezů by bylo to nejjednodušší. V tašce však byla i kopie občanského průkazu, podle kterého snad majitel bydlel mimo Prahu," pokračovala v příběhu mluvčí.

Strážníci proto začali pátrat sami, volali na Policii ČR, do krajského města i sourozencům. Nakonec majitele našli a zjistili, že je všechno jinak. "Potvrdil, že opravdu byl na začátku příběhu náhle zdravotně indisponovaný, záchranka ho odvezla do nemocnice a jednu z tašek zapomněl na zastávce. Díky strážníkům mu však byla druhý den taška se všemi věcmi předána," uzavřela mluvčí Seifertová.

Při policejním zásahu zůstala na zemi peněženka. Hbitý pokus o krádež zachytila kamera (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.