Muže (†56) zabila domácí tlačenka, dvě ženy jsou v kritickém stavu

Konzumace tlačenky měla stát život 56letého muže z města Nowa Deba na jihovýchodě Polska. Zemřel v sobotu. Další dvě ženy ve věku 67 a 72 let se podle tamního portálu WP měly tímto jídlem vážně otrávit a skončit v nemocnici. Web Onet uvádí, že je zachránilo to, že snědly výrazně menší porci.

Počet obětí jedovaté tlačenky ale může ještě narůst. Koupilo si ji totiž šest lidí, jednoho z nich se ale nepodařilo dohledat a není tak známo, jak na tom je. Obyvatelé oblasti dokonce podle webu Fakt.pl obdrželi varovné SMS zprávy, které je v případě příznaků otravy vyzývají ke kontaktování linky 112.

[chooze:article;value:540994]

Policie už kvůli otravě zadržela dva podezřelé. Těmi jsou manželé, 55letá žena a o rok starší muž, kteří na tamním trhu prodávali své masné výrobky. A ne poprvé. "Hezky to vypadalo a vonělo. Bylo to dobré. Měl jsem v tyto prodejce důvěru," řekl Fakt pan Stefan.

Podle státního zástupce Andrzeje Dubiela měl manželský pár masné výrobky připravovat podomácku bez jakéhokoliv povolení či dohledu úřadů. Prodej lahůdek měli jako přivýdělek. Prvotní vyšetřování prý ale žádná výrazná pochybení v hygienických standardech výroby neodhalilo. Pokud se nicméně podezření potvrdí, hrozí jim podle Diela za hromadné ohrožení zdraví a života až 12 let za mřížemi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.