Moderní bydlení

Muže chtěl po nehodě podvést viník. Chtějte občanku, radí policie

Banální nehoda, kterých se stanou tisíce, se udála ve středu. Řidič přehlédl při couvání na čerpací stanici druhé auto a došlo ke kolizi.

Viník měl nabouraný nárazník, muž, který za to nemohl, vpředu promáčklé dveře. Nikomu se nic nestalo, škoda byla odhadnutá jen na 15 tisíc korun. Řidiči se domluvili a o zavinění jednoho z nich nebylo pochyb. Tím ale idyla končí.

Poškozený trval na sepsání formuláře pro pojišťovnu, viník tvrdil, že velmi spěchá a že dokumentaci vyřeší druhý den. Představil se, předal telefonní číslo s tím, že si pánové zavolají. A poškozený volal první. Číslo bylo nedostupné, a jak se později ukázalo, nesedělo ani jméno.

[chooze:article;value:520506]

Muž s nabouraným autem se tak obrátil na policii a podle popisu policisté shodou okolností věděli, o koho se jedná. A proč řidič mlžil, vyšlo najevo záhy. Vůz, se kterým nehodu způsobil, neměl platnou technickou kontrolu.

Podle policie jde o přestupek, který projedná správní orgán, na jehož konci je pokuta. Mladík pochybil a měl s řidičem dokumentaci vyplnit.

A policie radí, taková situace se může stát komukoli. Účastníci nehody by si měli navzájem prohlédnout občanské průkazy, střet nafotit a neopustit místo, dokud spolu nevyplní formulář o nehodě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.