Muže na pláži v Itálii napadl roj vos. Zemřel, aniž by dostal jediné žihadlo

Městem Crotone, které leží na jihu Itálie, v sobotu 27. července otřásla velká tragédie. Na tamní pláži zemřel 47letý ukrajinský inženýr. Muž kvůli práci cestoval po celé Evropě a pár dní volna se rozhodl strávit u příbuzných v Itálii, popsal deník La Stampa.

Původně se mělo za to, že příčinou smrti byla alergie na vosí jed a následný anafylaktický šok. Skutečnost ale nakonec byla jiná, uvedl italský deník Corriere della Sera. Podle italských médií muže zřejmě zabil strach. Na pláži se totiž objevil roj vos a 47letý muž zpanikařil. Věděl totiž, že bodnutí hmyzem u něj může způsobit těžkou alergickou reakci.

Ve snaze utéct před rojem a vyhnout se štípnutí skočil do vody a potopil se. "Tam utrpěl infarkt nebo zástavu srdce, v důsledku čehož se utopil," popsal deník.

[chooze:article;value:566931]

​Podle svědků se návštěvníci pláže snažili muže zachránit. Akci však ztěžoval roj vos, který bodl každého, kdo se přiblížil příliš blízko. Poraněno bylo i mnoho policistů. Když se jim konečně podařilo k Ukrajinci dostat, bylo už pozdě. 47letý muž byl na místě mrtvý.

Ohledání těla přitom neprokázalo přítomnost žádných žihadel. Na pláž dorazili také hasiči, kteří se snažili zjistit, odkud se vzal roj vos na pláži. Starosta dočasně zakázal vstup na část pláže, kde se roj pohyboval. 

​Nebezpečný hmyz se letos ve velkém objevuje i v Česku. Hasiči hlásí nárůst zásahů (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.