Muže vyvedli z letadla do Antalye ozbrojenci. Měl vtipkovat o bombě

Cestující v letadle do turecké Antalye zůstali v pondělí v šoku, když mezi ně před odletem na dovolenou přišli po zuby ozbrojení policisté. Na letišti East Midlands nedaleko města Derby pak zadrželi muže kvůli podezření z terorismu. 

Hlášení o možné přítomnosti výbušnin na palubě dostala britská zásahovka v pondělí před čtvrt na šest večer. Podle svědků byl pak let kvůli jejich důkladné prohlídce zpožděný o zhruba čtyři hodiny, což se dotklo i dalších naplánovaných letů, píše web BBC

Zadržený 49letý pasažér, který podle svědků pořád "něco opakoval o bombě", skončil ve vazbě, informovali policisté z oblasti Leicestershire, kde letiště leží. Muž je nyní dle policistů po zaplacení kauce na svobodě a probíhá vyšetřování. 

"Po zatčení jsme letadlo kompletně prohledali. Na palubě nebylo nalezeno žádné výbušné zařízení a nic nenasvědčovalo tomu, že by údajná hrozba byla reálná," napsala v pondělí v noci policie v tiskové zprávěLetadlo pak do dovolenkové destinace odletělo bez problémů, dodává lokální deník Express and Star s odkazem na mluvčího aerolinek Jet2. 

[chooze:article;value:513134]

Jeden z cestujících Phil Lowe okamžiky napětí zachytil na videu. Na sociální síť X, dříve známé jako Twitter, přidal fotografie policejní jednotky, která letadlo prohledávala i pomocí policejních psů. Podezření na přítomnost výbušnin mohl podle nadšenecké stránky Flight Emergency způsobit pouze opakovaný vtip o bombě z úst zadrženého pasažéra. 

Podobný případ se před nedávnem stal i na pražském letišti Václava Havla. V půlce července zasahovala policie před nástupem do letadla společnosti Smartwings, které směřovalo do Egypta.

[chooze:article;value:518256]

​"Cestující na jednom z nočních letů do Egypta při bezpečnostní kontrole v gateu opakovaně zmiňoval, že má u sebe výbušninu," vysvětlila tehdy pro TN.cz mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Dvojici lidí, která vedla plané řeči o bombách, pak policie vykázala z letadla. To s padesátiminutovým zpožděním odletělo bez nich. 

Dramatické záběry: Letadlo havarovalo nedaleko pláže plné lidí (08/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.