Muži jackpot změnil život. Vyhrál 40 miliard korun, koupí ženě prstýnky

V pět hodin ráno vyhrál v jedné z nejznámějších amerických loterií Powerball 60letý elektrikář z Kalifornie 1,73 miliardy dolarů (asi 40 miliard korun). Stačilo mu k tomu koupit 40 tiketů po dvou dolarech. Neutratil tak ani tisícovku a generace rodiny Salvato má vystaráno, informovala agentura AP. 

Jedná se o druhou největší vyhranou částku na světě. Výherní tiket koupil Robert Salvato v železářství v massachusettském městě Billerica. "Postaral bych se o rodinu a také bych mohl své ženě koupit šperk na každý prst," řekl Salvato, který se o pár dnů dříve oženil. 

Robert Salvato přerušil dlouhou dráhu neúspěchů. Od listopadu loňského roku se až doteď nikomu nepodařilo tipnout ta správná čísla. Každým dnem se tak výhra zvyšovala. Až částka 1,73 miliardy dolarů zvedla ze židle nemalé množství Američanů. Hráči ve frontě čekali na sázku klidně i tři hodiny. "Čekala jsem možná půl hodiny a ani jsem se nepohnula," přibližuje svou zkušenost Tamara Caretrová, která přijela zkusit své štěstí až z Las Vegas. 

[chooze:article;value:525044]

Společnost Powerball zveřejnila na svém webu i výherní čísla: 22, 24, 40, 52, 64 a Powerball 10. "Gratulujeme nejnovějšímu Powerball miliardáři a milionům hráčů Powerball, kteří vyhráli další peněžní ceny ve slosování," řekl Drew Svitko, předseda společnosti a výkonný ředitel Pennsylvania Lottery. 

Kalifornský šťastlivec ještě stojí před rozhodnutím, jestli si nechá výhru postupně splácet po dobu 30 let, nebo si ji nechá vyplatit jednorázově, poznamenal magazín TIME.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.