Muži měli uspat bezdomovce a obrat ho o důchod. Hrozí jim až 10 let vězení

Na život na ulici si prý už zvykl, i tak nepřestává 67letý muž doufat, že se jednou vrátí do normálního života. Proto neváhal, když mu dva muži nabídli pomocnou ruku.

"V polovině prosince loňského roku se dva muži, kteří jsou v současné chvíli již obvinění pro spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, dopustili jednání, kdy poškozeného pod záminkou zprostředkování zaměstnání a bydlení vylákali do parku Těšnov na Praze 8," popsal kriminalista. 

[chooze:article;value:536550]

"Jeden z podezřelých poškozenému slíbil, že se s ním sejde ředitel bezpečnostní agentury, která mu zprostředkuje práci a zároveň zajistí bydlení," doplnil policejní mluvčí Jan Daněk.

S mužem, který se těšil na to, že začne nový život, se podezřelí sešli druhý den znovu na Florenci. Jak se ale později ukázalo, pomoct mu nechtěli. Naopak velice dobře věděli, že zrovna ten den si vybral důchod. Na schůzce mu pak nabídli kávu. Jenže do té byla zřejmě přimíchána sedativa.

"Tvrdili, že půjdeme do parku. On koupil tu kávu, přinesl ji v taškách. A zeptal se mě, jestli tam chci cukr. Byla tma, já jsem neviděl. Říkám, že jo a ať tam dá cukr. Já to vypil, usnul jsem. Pak jsem se probral a neměl jsem nic," vylíčil muž bez domova.

Muž tak rázem přišel i o to málo, co měl. Policisté začali po lupičích pátrat a před pár dny byli úspěšní. 52letému muži i jeho o devět let staršímu kumpánovi teď hrozí až 10letý trest. Policisté také nevylučují, že muži mohou mít na svědomí víc podobných případů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.