Muži na Orlickoústecku měli přepadnout několik lidí. Nejmladší vytáhl nůž

Je jim od 19 do 32 let a podle policie se chovali k obětem nekompromisně. S 23letým mladíkem se seznámili ve městě, získali si jeho důvěru a pak ho v Pivovarské ulici okradli. Povalili ho na zem, znehybnili, kompletně mu prohledali oblečení a vzali mu všechno, co mělo nějakou cenu. Peníze si rozdělili a ostatní věci zahodili.

Stalo se to 5. října a mladík odešel sice bez peněz, ale naštěstí nezraněný. To se ovšem změnilo o 10 dní později. Podle vyšetřovatelů útočil už jen nejmladší ze skupiny, tedy 19letý mladík.

[chooze:article;value:526894]

Jeho touha po cennostech byla prý tak velká, že si troufl v Litomyšlské ulici na trojnásobnou přesilu. Napadl po půlnoci tři mladíky, mlátil je i kopal do obličeje a pak vytáhl nůž a jednomu ho přiložil k boku.

Když policisté šli po pachatelově stopě, ukázalo se, že už ho vlastně znají. Ačkoli je jen rok plnoletý, už byl za násilí jednou odsouzený. I k tomu soudce patrně přihlédl.

Mladík skončil ve vazbě, jeho dva kumpáni z první loupeže jsou vyšetřovaní na svobodě. "Orlickoústečtí kriminalisté všechny tři muže obvinili ze spáchání trestného činu loupeže. V případě pravomocného odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na dva roky až 10 let," sdělila policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.