Muži pašovali léta marihuanu přes hory. Pro výrobce si přišla zásahovka do práce

Možná se pachatelé volně inspirovali filmem Krakonoš a lyžníci. Jen přes hory se nepašovalo zboží, ale drogy. "Po půl až jednom kilogramu si sušinu předávali v různých intervalech a na různých místech u státních hranic s Polskem," sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Vybírali si odlehlá místa, na stezkách Orlických hor vypadali jako turisté. Přeshraniční drogová spolupráce trvala sedm let a probíhala za jakéhokoli počasí. Tři muži skončili ve vazbě, jeden je na svobodě. "Během sedmi let vyrobili minimálně 50 kilo marihuany," doplnila Kormošová.

[chooze:article;value:514869]

Mohli si přijít na miliony korun. Při domovních prohlídkách se u nich našla nejen hotovost, ale také investiční zlato a stříbro. Kriminálka zajistila rovněž dvě luxusní auta, dvě nemovitosti a našla i supermoderní pěstírnu. "Dle znaleckého posudku do výrobní technologie investovali více než 1 000 000 korun," uzavřela Kormošová.

Pro jednoho člověka si přišla zásahovka přímo na pracoviště. Zakuklenci se na zásahu domluvili se zaměstnavatelem. Muž právě pracoval na výrobě nových aut v Kvasinách. Pomineme-li obvinění z výroby drog, byl to patrně velmi dobrý pracovník. Ve firmě strávil celých 17 let. Má už ale nějaký ten den "áčko". Patří totiž k trojici, která je za mřížemi. Všem zadrženým hrozí 18 let vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.