Muži se v Novém Jičíně pohádali o ovoce. Jeden druhého zabil nožem

Do novojičínské ubytovny se v úterý večer sjeli strážci zákona. Dostali oznámení, že se v budově nacházejí dva muži, z nichž jeden je zraněný.

Když dorazili na místo činu, objevili policisté bezvládné tělo v tratolišti krve. Záchranáři ke zraněnému muži vyslali dvě posádky. "Pacient byl při našem příjezdu v bezvědomí a bezdeší, s bodným poraněním v oblasti trupu. Kolegové zahájili resuscitaci," sdělil TN.cz mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Trvalo zhruba dvacet minut, než posádky dokázaly obnovit krevní oběh. "V kritickém stavu jsme pacienta předávali na urgentním příjmu ve fakultní nemocnici, a to za kontinuální resuscitace. Po příjezdu se mu znovu zastavil krevní oběh," vysvětlil Humpl.

[chooze:article;value:484602]

​"I přes poskytnutou lékařskou pomoc muž zraněním podlehl," sdělila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Hlavního podezřelého zadrželi kriminalisté přímo na místě činu. Policistům se podařilo zjistit, že dvojice se před napadením pohádala, a to údajně kvůli ovoci. "48letý muž měl poté zaútočit bodnořezným nástrojem na svého o tři roky mladšího spolubydlícího," popsala mluvčí.

Případ si vzhledem k jeho závažnosti převzali krajští kriminalisté, kteří od počátku pracovali s kolegy z územního odboru Nový Jičín. "Vrchní komisař odboru obecné kriminality krajského ředitelství ve středu obvinil muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Policisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody v rozmezí od 10 do 18 let," upozornila Štětínská.

Dodala, že kriminalisté se i nadále zabývají veškerými okolnostmi případu. Vyhodnocují získané informace i zajištěné stopy, včetně stop z místa činu.

Žena ve vlaku zaútočila na cestujícího, bodla ho do nohy (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.