Mysleli, že nepřežije. Teď věří v zázrak. Fenka se po vytažení ze země zotavuje

Na překvapivý nález v obci Zabierzów upozornil v pondělí krakovský spolek pro péči o zvířata, který ve druhém největším polském městě provozuje útulek. Zbídačenou fenku pod vrstvou hlíny náhodou našli dělníci, kteří ve vesnici za pomoci bagrů prováděli výkopové práce.

"V tuto chvíli je její šance na přežití velmi nízká, ale lékaři se již ujistili, že fenku nic nebolí," informoval veřejnost skrze sociální sítě útulek.

Navzdory nepříznivým prognózám se však zdravotní stav fenky začal rychle zlepšovat. Ve čtvrtek tak mohli ochránci zvířat přijít s podstatně lepšími zprávami.

[chooze:article;value:484039]

​"Spěcháme, abychom vám poskytli nejnovější informace o feně ze Zabierzówa. Dnes se cítí trochu lépe. Je při vědomí, projevuje zájem o okolí, sama zvedá hlavu. Nejeví známky akutní bolesti a, co je nesmírně důležité, má chuť k jídlu," sdělili.

Aktuálně dostává od ošetřovatelů nadrobené mokré jídlo. Fena byla velmi dehydrovaná a stále ještě nelze s naprostou jistotou říci, že má vyhráno.

"Prognóza je opatrná, to je třeba zdůraznit. Nadia je velmi vyhublá, zanedbaná a má pokročilou svalovou atrofii. To vše svědčí o dlouhodobém nedostatku potravy. Samotná atrofie se zhoršovala minimálně několik měsíců. Nemůžeme se 100% jistotou říci, že to nejhorší má za sebou. Můžeme vás jen ujistit, že uděláme vše pro to, aby byla zdravá. Držte pejskovi palce!" vzkázal útulek.

Ten se nyní snaží zjistit, jestli psa někdo zakopal schválně, nebo spadl do jámy a byl zahrabán náhodou. S prosbou o pomoc při hledání pravdy už se obrátil i na veřejnost. Výzvu ochránců zvířat pomohla šířit i média, včetně rozhlasové stanice RMF.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.