Myslivci se bouří proti novému zákonu. Myslivost to zničí, tvrdí

"Před dvaceti lety se na myslivce dívalo jako na vrahy nevinných zvířátek, teď jsou myslivci ti špatní, kteří ta zvířátka nestřílí. A paradoxem je to, že to řekla naprosto stejná skupina lidí jako před dvaceti lety," tvrdí myslivec Radek Lípa.

Myslivce v celém Česku novela zákona hodně rozčílila. Nezohlednila totiž jejich připomínky. Myslivci proto tvrdí, že myslivecké spolky se brzy rozpadnou a jejich práci nebude chtít pravděpodobně nikdo dělat.

"Pořád je myslivost volnočasová záliba. Hrozba pokutou je prostě katastrofa," tvrdí pak další myslivec Jaroslav Křupala. "Celý ten návrh je naprosto odtržený od reality," dodává.

[chooze:article;value:560083]

Myslivce štve to, že desítky jejich připomínek měla zodpovědět, přepracovat a vysvětlit Legislativní rada vlády. Nakonec ale oklikou před poslance přistane novela, do níž myslivci zasáhnout nemohli.

"Jednak to jsou ty sankce, jednak to jsou nenárokové povolenky pro vlastníky pozemků. Je tam také sporná otázka o minimální výměře honitby. Je tam toho celá řada," vyjmenovává připomínky myslivců Lípa.

[chooze:article;value:560028]

Nevypořádané zůstaly i připomínky šesti krajů, agrární komory, akademiků a Svazu měst a obcí ČR. Ty už nyní nestíhají vyřizovat mysliveckou agendu, které po případném schválení novely ještě přibude.

"Vidíme v tom jak obrovskou komplikaci v péči o zvěř, tak obrovskou zátěž pro státní správu," nechala se slyšet ředitelka Svazu měst a obcí ČR Radka Vladyková. "Veškeré naše připomínky nebyly vůbec akceptovány. My jako zemědělci se obáváme toho, že v některých místech se nám ty spolky rozpadnou," tvrdí pak Jiří Milek z Agrární komory ČR.

Myslivecký managment je nastaven vynikajícím způsobem, říká Marek Výborný (KDU-ČSL):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.