Myslivec se ztratil během honu. Po několika hodinách ho našli umírajícího

[chooze:gallery;value:34106]

​Pátráním a následným dramatickým pokusem o záchranu života skončil sobotní myslivecký hon v lese v Polkovicích. Sedmdesátiletý myslivec se kolem 13. hodiny odpojil od skupiny, která se ho poté snažila marně najít. Nakonec se jeho kolegové museli obrátit na policii. 

"Lesnatý prostor propátrávalo několik policistů z Frýdecko-Místecka, kdy až kolem 19. hodiny se za pomoci dalších osob podařilo muže v lese najít. Ten ležel na zemi a nejevil známky života," sdělila k případu mluvčí Eva Michalíková. 

Policisté okamžitě začali muže oživovat a přivolali na místo záchranáře. "K místu záchranáři nemohli dojet a s kompletním vybavením museli vyjít několik set metrů v hlubokém sněhu do prudkého kopce. První pomoc postiženému již v té době na místě poskytovali policisté," potvrdil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

[chooze:article;value:532105]

​U myslivce lékař zjistil krevní selhání a silné podchlazení. "Posádky ZZS zahájily rozšířenou resuscitaci. Muž byl připojen k přístroji zajišťujícímu nepřímou srdeční masáž, záchranáři zajistili dýchací cesty a umělou plicní ventilaci. Pro podávání léků zajistili vstup do kostní dřeně," pokračoval Humpl. Na místo dorazil také záchranářský vrtulník, ke kterému pacienta museli dopravit zhruba dva kilometry. 

"Po celou dobu dalšího transportu vrtulníkem probíhala nepřímá srdeční masáž a další úkony. Muž byl předán týmu urgentního příjmu ostravské fakultní nemocnice ve stavu selhání všech základních životních funkcí," uvedl Humpl.

Policejní mluvčí doplnila, že i přes všechnu snahu měl příběh smutný konec. V nemocnici myslivec nakonec zemřel. "Policisté na místě neshledali žádné cizí zavinění ani žádné zranění," zakončila. 

Tragédie při odlovu divočáků. Myslivec zastřelil rybáře (25/11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.