Mzdová účetní obrala dvě firmy o 4 miliony korun, hrozí jí až 8 let natvrdo

Pětačtyřicetiletá žena z Podbořan pracovala ve společnostech jako mzdová účetní. V prvním případě měla obrat firmu o částku přesahující 2,2 miliony korun, v úterý o tom informovala ústecká policie.

"Při zpracování měsíčního účetnictví zapsala do hromadného příkazu k úhradě pravidelnou platbu, která však šla do její kapsy. Jako důvod těchto částek uvedla odvody zdravotního pojištění," přiblížila policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Uvedený účet nepatřil žádné pojišťovně, ale samotné účetní. Na ten jí měsíc co měsíc podle policie přicházelo několik desítek tisíc korun. Stejný postup zvolila i ve druhé firmě. Peníze měla odvádět na svoje účty, které si založila u několika bank. Obohatila se tím o 1,7 milionu korun.

[chooze:article;value:490852]

​Obě společnosti bývalá účetní podle policie obrala celkem o téměř čtyři miliony korun. Na nesrovnalosti se přišlo až při daňové kontrole finančního úřadu.

"Po zadokumentování všech skutečností bylo podvodnici následně vyšetřovatelkou sděleno obvinění z přečinu podvod, kdy vzhledem k výši způsobené škody může strávit za mřížemi 2 až 8 let," dodala Gazdošová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.