Na Benátské riviéře si připlatíte za jídlo i slunečníky. Ušetřit se dá v obchodě

Zlatavý písek táhnoucí se desítky kilometrů, takové jsou italské pláže na severu Jadranu. K moři se ale musíte prodrat přes nekonečnou řadu slunečníků.

Služby jsou na plážích ale špičkové, nechybí převlékárny, záchody ani teplá sprcha. Ta je ale za poplatek v přepočtu zhruba 12 korun. Za slunečník s dvěma lehátky dáte za den 25 eur, což je téměř 600 korun.

Vyplatí se proto ubytování s plážovým servisem v ceně nebo vlastní vybavení. Za poplatek lze také vypůjčit všemožná plavidla. Hodina na šlapadle vás vyjde na 470 korun. 

Hlad potom můžete zahnat hned v několika bistrech. Club sandwich a tortilla vyjdou asi na 500 korun. A laciná není ani večerní zábava. 

[chooze:article;value:511081]

Pokud chcete ušetřit, vyplatí se zajít do místních obchodů, většina potravin vyjde dokonce levněji než v Česku, třeba kilo rajčat seženete za 22 korun, deset vajec za 42, máslo za 40 a i za ty nejkvalitnější těstoviny zaplatíte pod 30 korun. Asi jediné, co se vyplatí přivést z Česka, je pivo. 

U pečiva zbystřete, nejedná se totiž o cenu za jeden kus, ale za kilogram. Často se také prodává u obsluhovaného pultu, stejně jako třeba maso, sýry a uzeniny. Jako prevenci předbíhání mají Italové u pultů vyvolávací systém, tak si nezapomeňte vzít vždy lísteček s číslem. 

Z Itálie si určitě přivezte kávu, vyjde tady levněji a kvalita je nesrovnatelně lepší.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.