Na Benešovsku se převrátila cisterna s palivem. Zablokovala tah na jih Čech

[chooze:gallery;value:31816]

Nehoda cisterny s leteckým palivem zablokovala v pondělí obchvat obce Olbramovice na Benešovsku, který je součástí jednoho z hlavních tahů propojujících střední a jižní Čechy. "K havárii došlo krátce po deváté hodině. Silnice I/3 na 27. kilometru je uzavřena," sdělila redakci TN.cz mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

"Cisterna se převrátila na bok, ale nemělo by tam docházet k žádnému rozsáhlému úniku. Uniklo tam do deseti litrů paliva přepadem," dodal pak k nehodě mluvčí hasičů Jan Sýkora. Auto skončilo v příkopu několik metrů od silnice. 

"V současné době čekáme na příjezd náhradní cisterny, která palivo přečerpá. Následně by pak mělo dojít k vyproštění té samotné cisterny," informoval Sýkora po desáté hodině. Silnice byla podle mluvčího hasičů uzavřena hlavně preventivně z bezpečnostních důvodů a také právě kvůli následnému přečerpávání paliva. To začalo před jedenáctou hodinou dopolední. Odklidit následky nehody a místo zprůjezdnit se ale povedlo až kolem třetí hodiny odpoledne.

[chooze:article;value:505613]

Řidič cisterny podle záchranářů vyvázl z nehody jen s oděrkami. "V péči jsme měli jednoho muže, který utrpěl lehké poranění – odřeniny po těle," přiblížila stav pacienta mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. "Po ošetření na místě byl převezen do benešovské nemocnice," doplnila.

O nehodě informovala i reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.