Na České poště si připlatíte. Zdražuje jedna z nejpopulárnějších služeb

Zákazníci se musí připravit, že už brzy je čeká další zdražování. To plánuje Česká pošta od následujícího měsíce. "Od dubna se zvýší cena Balíkovny," sdělil TN.cz mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

Lidé si tak připlatí, pokud budou chtít balík poslat právě přes Balíkovnu. "Pro neregistrované zákazníky bude poslání stát 77 korun, tedy o dvě koruny oproti současné ceně. Registrovaní budou mít zvýhodněnou cenu 69 korun," nastínil Vysoudil.

[chooze:article;value:528521]

U dalších služeb by se zatím ceny zvedat neměly. "Co se týče zdražování jiných služeb, v momentě, kdy by ke zdražování mělo dojít, budeme informovat naše zákazníky prostřednictvím webových stránek," slíbil Vysoudil.

Od začátku roku 2025 by se přitom Balíkovna měla od České pošty v rámci probíhající transformace oddělit. "Cílem transformace České pošty je oddělení veřejnoprávních služeb od těch komerčních, tedy balíkových a logistických. Naším záměrem je, aby byly od příštího roku součástí samostatné Balíkovny," nastínil generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán.

Česká pošta by nově měla být místem, které zprostředkuje digitální komunikaci se státem pro ty občany, kteří to sami nezvládnou. Má se stát také prodlouženou rukou některých úřadů, od nichž převezme část agendy. "Bude je schopna zajistit s nižšími náklady pro stát nebo s větším komfortem a dostupností pro občany," doufá ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). V plánu je prý také rozšíření bankovních služeb na poště.

Česká pošta letos pořídí tisíce nových aut. Více se dozvíte v následující reportáži (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.