Na Česko míří studená fronta. Teploty se propadnou, udeří bouřky

Středa odstartovala převážně slunečným počasím. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ale během dne přibyde mraků a na západě a východě se objeví i bouřky. "Lokálně mohou způsobovat škody, protože je doprovodí přívalový déšť, případně i menší kroupy," upozorňuje.

Teploty ale budou vysoko. Rtuť teploměrů se nejvýše vyšplhá v Polabí, kde teploty vystoupají k 31 °C. A podobně na tom budeme i v dalších dnech. "Letní nebo i tropické teploty budou pokračovat až do neděle," dodávají meteorologové s tím, že v pátek, sobotu a neděli se mohou teploty vyšplhat až ke 32 °C.

[chooze:article;value:561520]

​Od západu k nám ale začne proudit studená fronta, která zásadně zamíchá s počasím. "Za frontou se v příštím týdnu ochladí," upozorňují meteorologové. S frontou se do Česka přižene déšť, přeháňky a také bouřky.

Průměrná nejvyšší denní teplota tak s příchodem nového týdne výrazně klesne. Mezitímco ještě tuto sobotu má být v průměru maximálně 30 °C, v pondělí už jen 25 °C, a ve středu dokonce pouze 20 °C. Ve čtvrtek by mělo být mírně tepleji, a to v průměru maximálně 22 °C.

Chorvatsko i Itálii sevřela vlna veder. Výhled na další týdny meteorology děsí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.