Na Česko míří tlaková níže. Zamává s počasím, o víkendu bude vše jinak

Ve druhé polovině týdne ovlivní počasí v Česku příval tlakové níže. Ještě ve čtvrtek ráno bude skoro jasno až polojasno, už během dne ale začne přibývat oblačnosti. Počítat bychom měli i s přeháňkami nebo bouřkami. Teploty se přes den vyšplhají ke 20 až 24 stupňům, pocitově to ale bude kvůli silnému větru méně.

S koncem týdne se pak teploty propadnou o trochu níž. V pátek se podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vyhoupnou maximálně k 18 až 22 stupňům, v noci klesnou ke 13 až 9. Bude polojasno až oblačno.

[chooze:article;value:553296]

​Mírný pokles teplot oproti první polovině týdne přinese i víkend, bude navíc pršet. Podle meteorologů z ČHMÚ se v sobotu rtuti teploměrů vyšplhají jen k 17 až 21 stupňům a v neděli ke stejným hodnotám. Zásadní rozdíl oproti uplynulým dnům bude ale v tom, že se konečně rozloučíme se silným větrem.

"Ten bude foukat mírný západní až severozápadní o rychlosti 5 až 20 km/h. Zesilovat bude pouze při ojedinělých bouřkách," upozornila meteoroložka Dagmar Honsová. "Pláštěnky s sebou zejména na horách," dodala.

A ve stejném duchu se ponese i následující týden. Většinou bude oblačno, místy přeháňky nebo déšť a ojediněle se objeví i bouřky. V noci teploty klesnou k 11 až 6 stupňům a přes den se naopak vyšplhají k 16 až 21 stupňům.

Na konci dubna překvapilo Evropu zimní počasí. Lyžování v Alpách bylo prý lepší než v sezóně:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.