Na Česko se řítí déšť i sníh. Meteorologové museli změnit předpověď

Převážně polojasno a teploty až kolem 6 až 10 °C – taková je předpověď Českého hydrometeorologického ústavu na úterý. Zpočátku na jihu a postupně na jihovýchodní polovině území by se mohl občas objevit i déšť. Právě v jeho duchu se ale ponese hlavně středa.

"Středa přinese nejvyšší srážkové úhrny z celého týdne. Na východě území spadne od 15 do 25 mm," upozornila meteoroložka Dagmar Honsová. Trvalé a vydatné srážky by se měly objevit hlavně na východě. Už od rána se ale mohou na některých místech republiky měnit ve srážky sněhové.

Zpočátku dne se budou sněhové srážky vyskytovat od zhruba 400 metrů nad mořem. "Postupně se hranice sněžení bude zvyšovat a déšť se sněhem nebo sníh budou padat od cca 600 m nad mořem. Tvořit se může přechodně i sněhová pokrývka," doplnila meteoroložka. V Jeseníkách a Beskydech by mohlo nasněžit dokonce 20 až 30 centimetrů.

[chooze:article;value:552064]

​Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 2 až 6 °C a v Čechách by místy mohlo být až 9 °C. Ve čtvrtek by se pak rtuť teploměru mohla vyhoupnout o něco víc, a to až na 7 až 11 °C, a v pátek dokonce na 9 až 13 °C.

A o víkendu bude ještě tepleji. Podle meteorologů se mají teploty v sobotu vyšplhat na 13 až 17 °C a v neděli až ke 20 °C. Během dalších dnů by se pak mohly dostat až na 25 °C.

Na začátku dubna zažilo Česko letošní první tropický den, teploty překonaly i Španělsko:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.