Na Česko se valí prudký déšť. Meteorologové řekli, kde udeří nejdřív

Jestli jste ve čtvrtek vyrazili do práce bez deštníku, dost možná toho později budete litovat. Na Česko se totiž valí déšť. Podle meteorologů by měl udeřit v pozdějších odpoledních hodinách.

"Dnešek čekáme s velkou oblačností, ráno a dopoledne může místy aspoň na chvilku vysvitnout slunce a ještě moc pršet nebude. Pršet začne až později odpoledne," uvedl ve čtvrtek ráno Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

[chooze:article;value:549291]

​Deštivé počasí se objeví nejprve od západu v Čechách. Ve večerních hodinách se ale rozprší i nad Moravou a Slezskem. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat kolem 15 °C a na jihu Moravy by mohly teploměry ukázat i 19 °C.

​Už v pátek se ale začne oteplovat a rtuť teploměrů vystřelí i ke 20 °C. "Od zítra na naše území začne proudit velmi teplý vzduch, teploty tak o víkendu výrazně porostou," vysvětlují meteorologové.

O víkendu má být ještě tepleji. V sobotu vystřelí teplota na 25 °C, a v neděli tuto hranici dokonce přehoupne a denní maxima se mají pohybovat mezi 23 až 27 °C. Čeká nás tak teplotně extrémně nadprůměrný víkend.

Velikonoční počasí přálo výletům. Někde se dokonce už dalo koupat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.