Na Česko se ženou další bouře. Budou velmi silné, varují meteorologové

[chooze:gallery;value:36323]

Bouřky by se do Česka měly přihnat kolem pátečního poledne. Zatímco západ našeho území by měly zasáhnout silné bouřky, pro většinu republiky bude platit výstraha před velmi silnými bouřkami. Na sociální síti X o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Pro Karlovarský a část Plzeňského kraje (Domažlice, Horšovský Týn, Klatovy, Kralovice, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Stod, Stříbro, Tachov) vydali meteorologové výstrahu před silnými bouřkami od 12. do 18. hodiny.

Většinu našeho území ale podle odborníků zasáhnou velmi silné bouřky s vysokým stupněm nebezpečí. Výstraha před nimi bude platit také od pátečního poledne, ale trvat bude až do sobotní jedné hodiny ráno.

[chooze:article;value:560930]

"Očekáváme výskyt velmi silných bouřek doprovázených nárazy větru kolem 90 km/h, většími kroupami (průměr přes dva cm) a přívalovým deštěm s krátkodobými úhrny i kolem 50 mm," varuje ČHMÚ.

V opakovaných bouřkách nebo kombinaci s deštěm může ojediněle napršet i kolem 70 mm. Intenzivní srážky mohou způsobovat lokální zatopení. Meteorologové varují také před tím, že hrozí i prudké rozvodnění menších vodních toků.

Bouřky v noci na čtvrtek potrápily východ Česka. Hasiči řešili spadlé stromy i vodu ve sklepě:

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.