Na Česko udeřily supercely. Ženou se další bouřky a krupobití

[chooze:gallery;value:35924]

Česko má za sebou bouřlivý víkend. Jak ale varuje Český hydrometeorologický ústav, bouřky se mají objevovat i během pondělního odpoledne. Podle meteorologů se může místy navíc vyskytnout krupobití a také supercely. Jedna taková supercela i s kroupami se už po poledni objevila v blízkosti Litomyšle.

"Supercely se mohou vyskytnout během odpoledne i jinde," upozorňují meteorologové z ČHMÚ na sociální síti X. "Česká Třebová: bouřka a teď tu stále prší dost intenzivně," reagoval Pavel Záleský, který bouřku zachytil z vlaku ve směru od Březové nad Svitavou a Svitav.  

Úterý

Během druhého dne v týdnu bude nejprve oblačno, později se teploty vyšplhají na 19 až 23 stupňů. Přeháňky se mohou vyskytovat ojediněle na většině území, místy i s bouřkami. Během nich může mírný východní až jihovýchodní vítr přechodně zesílit.

[chooze:article;value:556202]

Středa

Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 19 až 23 °C, v Čechách a na severovýchodě ojediněle až 25 °C. Místy se mohou vyskytovat bouřky, během nich opět přechodně zesílí vítr.

Čtvrtek

Předposlední den pracovního týdne bude tím nejchladnějším. Polojasné až oblačné počasí přinese nejvyšší denní teploty 18 až 22 stupňů a opět se mohou místy objevit přeháňky.

Pátek

Oblačno až zataženo bude v pátek a může přijít déšť s přeháňkami. Nejvyšší denní teploty budou mezi 20 až 24 stupni. I v dalších dnech bude oblačno s občasnými přeháňkami či bouřkami.

Podívejte se na reportáž:

O tom, jak bude, mluvila meteoroložka Dagmar Honsová:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.