Na cestě do Itálie: Reportérka zmapovala, co vás letos na trase čeká

Začátek 800 kilometrů dlouhé cesty do Itálie probíhal přímo ukázkově. Na dálnici D5, která spojuje hlavní město s hraničním přechodem Rozvadov, byl provoz chvílemi nulový. Litr benzínu na hraničním přechodu stál přes 38 korun.

Desetidenní rakouská dálniční známka stojí on-line 10 eur (zhruba 237 korun), reportérka za něj na čerpací stanici zaplatila v přepočtu 282 korun. Do Německa zatím dálniční známka není potřeba a na některých úsecích, kde je neomezený rychlostní limit, to obyčejně slušně odsýpá. Štáb ale po Německu spíš popojížděl.

[chooze:article;value:506072]

​"Jídlo nás v Mnichově moc nenadchlo a ceny nebyly také dvakrát přívětivé. Třeba za řízek chtějí přes 300 korun," prozradila reportérka. Překvapil ji také nepořádek a obrovské množství lidí na odpočívadlech. Čechy za celou dobu štáb nepotkal. A útokem, kromě odpočívadel, brali lidé v Německu i čerpací stanice.

Za benzín si v Německu připlatíte, litr totiž stojí v přepočtu přes 53 korun. V Rakousku vyjde zhruba o šest korun levněji. "I přesto, že jsme si koupili dálniční známku, museli jsme si ještě připravit přes 250 korun na mýtné v Brennerském průsmyku," informovala reportérka. 

Ten leží na rakousko-italských hranicích a štáb se konečně po zhruba devíti hodinách dostal do země, kde by chtěl, mimo jiné, zdokumentovat ceny v oblíbených letoviscích. První, co musel v Itálii zaplatit, je mýtné. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.