Na Chrudimsku se z nebe zřítila ortéza. Strážníci po ní stále pátrají

Otázka, která vzbuzuje údiv. Ale opravdu se tohle stalo. Zdravotnickou pomůcku už strážníci hledali na louce za obcí, ale od soboty není k nalezení. "Mělo by se jednat o speciální ortézu lýtkovou černé barvy, dlouhou 40 centimetrů," přiblížil vrchní strážník ze Skutče Tomáš Brokl.

I Němcovi se pustili do pátrání na vlastní zahradě, ale ani oni předmět nenašli. A sousedi se k pátrání teprve chystají. Šlo o tandemový seskok při rychlosti 250 kilometrů v hodině. Pomůcka se z nohy patrně sesunula, když se otevíral padák.

[chooze:article;value:462289]

"Tam během pár sekund dochází ke zpomalení na 10 km/h. Je to poprvé, co se něco takového stalo. Určitě to není nic, co by se někam hlásilo nebo vyšetřovalo," sdělil soudní znalec Roman Štengl.

Pomůcka stojí 20 tisíc korun, proto je po ní taková sháňka. Může být v obci kdekoli. A když reportér TV Nova viděl šikmé střechy i některé zahrady, které připomínají prales, hledání dle něj bude fuška.

Ortéza mohla skončit i v nedalekém lese, hodně se tak sází na houbaře. Kdo ji najde, měl by volat skutečské strážníky. Majitel ortézy slíbil, že pokud způsobila v obci nějaké škody, hned je zaplatí. Incident se obešel bez jakéhokoliv zranění. Na zdravotníky se neobrátil nikdo, komu by ortéza spadla na hlavu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.