Na D1 se srazily kamiony. Z cisterny přečerpávali naftu, dálnice stála do noci

V neděli odpoledne se na dálnici D1 střetly dva kamiony. Stalo se to na 177,5. kilometru u Říčan nedaleko Brna. Provoz byl hned po nehodě zcela zastaven a objízdná trasa vedla přes exit 178 u Ostrovačic. "Dále je doprava vedena přes silnici 602 na Domašov. Počítejte se zdržením," upozornila policie na síti X.  

Podle prvotních informací policie cisterna, která vezla pohonné hmoty, nedobrzdila a narazila do nákladního auta jedoucího před ním. Řidič utrpěl zranění a záchranáři ho převezli do nemocnice.

[chooze:article;value:569697]

Na místě zasahovali hasiči a záchranáři, po 16. hodině byl zprovozněn levý jízdní pruh, po 18. hodině byl ale provoz opět zcela zastaven. "Dálnice je opět uzavřena a odklon je veden po původní trase exit 178 a dále přes Domašov. Předpoklad uzavírky je několik hodin. Počítejte se zdržením a v koloně vytvářejte záchranářskou uličku​," upozornili policisté na sociální síti. Přečerpat naftu a odtáhnout nabouraná vozidla se podařilo až zhruba hodinu po půlnoci.

Problémy byly i na dálnici D2, kde na 44,5. kilometru ve směru na Brno srazilo auto poblíž výjezdu z odpočívadla chodce. Vrtulník ho s těžkými zraněními transportoval do nemocnice.

Brutální nehoda na D7. Dálnici zablokovala srážka náklaďáků a dodávky (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.