Na dálnici D2 se srazily kamiony. Ve směru na Brno je zablokovaná

[chooze:gallery;value:36112]

Hned několik kamionů se podle policie v úterý odpoledne srazilo na dálnici D2. "Aktuálně zasahujeme u dopravní nehody na dálnici D2 na 11. km ve směru na Brno. Došlo zde ke střetu dvou nákladních automobilů. Na místo letí i vrtulník. Odklon ve směru Brno na sjezdu u Hustopečí. Očekávejte zdržení," uvedli strážci zákona na síti X.

"K nehodě došlo po půl páté odpoledne ve směru na Brno. Hasiči vyprostili jednoho z řidičů, nicméně ve směru na Brno je dálnice stále neprůjezdná. Provoz je odkláněn na 25. kilometru," sdělil TN.cz mluvčí jihomoravské policie Petr Vala. 

[chooze:article;value:558580]

Později policie upřesnila, že šlo o tři nákladní automobily. "Šlo o zahraniční vozidla. Dva kamiony jsou zcela nepojízdné, jeden je pojízdný. Z jednoho vozidla se pak vysypal náklad. Šlo o kola a poloosy pro železniční vozidla," dodal k situaci na místě Vala. Podle hasičů další z vozidel převáželo baterie.

"Na místo jsme vyslali vrtulník a několik pozemních prostředků. Ošetřili jsme dva pacienty, jednoho jsme po vyšetření ponechali na místě, druhého jsme, taktéž po vyšetření, kvůli vyloučení vážnějších zranění převezli pozemní cestou do nemocnice. Vrtulník se vracel prázdný," doplnila pak k nehodě mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová.

Krátce před sedmou hodinou večerní pak policie na síti X doplnila, že k nehodě došlo kvůli tomu, že poslední z nabouraných kamionů nedodržel bezpečnou vzdálenost. "Alkohol byl vyloučen," uvedli též policisté s tím, že uzavírka potrvá ještě několik hodin. Komplikace v dopravě ale označili za malé.

Boj o holý život! Vysíleného potápěče zachránil vrtulník:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.