Na dálnici D2 srazilo nákladní auto chodce. Muž je ve vážném stavu

Vážná dopravní nehoda zaměstnala záchranáře, hasiče i policisty v neděli krátce po poledni na dálnici D2 v Jihomoravském kraji. Na 16. kilometru dálnice směrem na Brno měl nákladní vůz srazit chodce.

K nehodě okamžitě vyjeli záchranáři. "Na místě zasahovaly čtyři prostředky včetně vrtulníku," uvedla na dotaz redakce TN.cz mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová.

"Muže jsme ošetřili. Utrpěl těžká zranění, bylo nutné jej i zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci," uvedla. V těžkém stavu pak muže vrtulníkem transportovali k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno.

[chooze:article;value:500447]

​Podle policie byla dálnice ve směru na Brno uzavřena. Objízdná trasa vedla z 25. kilometru z Hustopečí po souběžné cestě. Krátce před druhou hodinou odpolední se podařilo obnovit provoz v alespoň jednom jízdním pruhu.

Proč se chodec pohyboval po dálnici, zatím není jasné. "Co tam dělal nebo jak se to stalo, nedokážu říct," řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Podle policie je to otázkou vyšetřování.

Hromadná dopravní nehoda uzavřela dálnici D5. Řidiče museli vyprošťovat hasiči:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.