Na dně Macochy našli dva mrtvé muže. Jeden se měl před pádem zastřelit

Dvě tragické události se během několika dnů odehrály v propasti Macocha v Moravském krasu na Blanensku. V noci na pátek tam měl spáchat sebevraždu muž. Podle webu CNN Prima News mělo jít o dozorce z nedaleké věznice v Kuřimi u Brna. Ještě před pádem z tamního Horního můstku se údajně střelil svou legálně drženou zbraní. "Okolnosti úmrtí muže prověřujeme," potvrdil TN.cz mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Na stejné místo vyjížděli policisté spolu s hasiči v pondělí ráno. Na dně propasti našli pracovníci Správy jeskyní dalšího mrtvého muže. "K propasti jsme přijeli před devátou hodinou. Totožnost obou mrtvých známe," sdělil Šváb.​

[chooze:article;value:551907]

​"Oběma případy se zabývají v současné době blanenští kriminalisté. Další podrobnosti sdělovat nebudeme," dodal mluvčí policie Šváb. 

Od začátku letošního roku se jedná o několikáté neštěstí v této turisticky atraktivní lokalitě.

Skokem z Horního můstku tam v minulosti dobrovolně ukončily život už desítky lidí. Jedna z nejděsivějších událostí se na místě odehrála loni v červnu, kdy se do hlubin Macochy vrhla matka se dvěma malými dětmi, ani jeden z nich nepřežil. "Měli jsme na místě čtyři prostředky, dva lékařské týmy a vrtulník. Osobám jsme již však nemohli nijak pomoci," řekla tehdy mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

V propasti Macocha zemřeli tři lidé. Údajně do ní skočila matka s dětmi (6/2023):


 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.