Na dovolené na Tenerife zemřel český turista. Osudnými se mu staly obří vlny

"Třiapadesátiletý muž české národnosti zemřel tuto středu 10. dubna odpoledne po pádu do moře v části Tenerife Puerto de la Cruz," informovali záchranáři z Kánárských ostrovů na webu.

Turista podle webu Heraldo po 16. hodině tamního času spadl do moře, když si fotil obří vlny. "Po příletu na místo záchranáři z vrtulníku lokalizovali muže v moři, začali se záchranou a potvrdili, že došlo k zástavě srdce," uvedli záchranáři. 

[chooze:article;value:544525]

Muže se následně snažili resuscitovat i na palubě helikoptéry a pokračovali i po přistání. "Po několika minutách, jelikož nebyli schopni situaci zvrátit, potvrdili jeho smrt," sdělili záchranáři.

Kvůli vysokým vlnám a nárazům větru platí na Kanárských ostrovech druhý nejvyšší stupeň výstrahy. Tamní úřady vyzývají, aby lidé nestáli u moře a zbytečně neriskovali.

"Můžeme potvrdit smrt českého občana na Tenerife. Podle tenerifské policie je příčinou úmrtí utonutí v souvislosti s velkými vlnami. Velvyslanectví ČR se prostřednictvím české policie spojí s rodinou," sdělil mluvčí ministerstva zahraničních věcí Daniel Drake.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.