Na Evropu se žene africká vlna veder. Přinese abnormálně vysoké teploty

Podle britských meteorologů čeká Evropu několik teplých dnů. Zapříčinit je má jakýsi africký oblak, který s sebou přinese vlny veder. Modelové předpovědi počasí WXCharts naznačují, že by se teplého počasí měla dočkat velká část Evropy.

Už v pátek by mělo dorazit do Spojeného království, kde začnou směrem od jihu teploty stoupat ke 20 °C. "Bude to vítaná změna oproti týdnům přeháněk a větrných podmínek v důsledku nízkých tlakových systémů," cituje meteorology deník Mirror. Suchý a teplý vzduch by měl zasáhnout hlavně Anglii a některé části Skotska.

[chooze:article;value:549692]

​O teplém počasí píší na portálu iMeteo i naši sousedé na Slovensku, kde mají po výrazném ochlazení stoupat teploty k letním hodnotám. Teplotní nárůst má přijít už v pátek, kdy se díky vydatnému slunečnímu svitu mohou teploty vyšplhat i na 20 až 24 °C. Nejtepleji, a to klidně i 30 °C, má být v neděli.

A teplý víkend čeká i Česko. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se v sobotu denní teploty vyšplhají na 19 až 23 °C. Podobně na tom bude i neděle, ovšem na jihovýchodě by mohly teploměry naměřit až 26 °C. Od pondělka pak přijde ochlazení.

Velikonoční počasí přálo výletům. Někde se dokonce už dalo koupat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.